BALLETT Grad 4. Onsdag 1815

Kurs id : 3518
Studio 5
Onsdag kl.18:15 - 19:15
Pedagog: Maria Bastos (MJB)

Beskrivelse


Pedagogen på denne klassen er Maria. Hun er autorisert ballettlærer innenfor ballettsystemet Royal Academy of dance.


Spesielt med denne klassen: Dette er en klasse for barn som er født i 2009 eller er eldre. VI følger grad 4 øvelser. Klassen er tenkt for barn og ungdom som har begynt på ballett litt sent og har gått basic klassen. 


Treningstøy: Jenter: Blå ballettuniform med skjørt om ønskelig. Rosa ballettights og ballettsko. Gutter: shorts/tights ballettsko og stram T-shirt eller drakt. Uniformer fåes kjøpt på skøyteshop.no (dansebutikken vegg i vegg med Extend)

På Extend undervises det i The Royal Academy of dancing (R.A.D). Noen ballettelever ønsker å danse ballett fordi det er gøy, for å bli mer kroppsbevist, få bedre holdning, bedre koordinasjon og for å få styrket kroppen. Andre ballettelever ønsker å utvikle seg mer i ballett og velger å ta eksamen. I R.A.D balletsystemet har elevene en mulighet til å ta eksamener i forskjellige grader. På denne måten får de en skreddersydd progresjon innenfor ballet. 

Royal Academy of dance: 
RAD ble grunnlagt i 1920 og er i dag det største ballettsystemet i verden. Undervisningsplanen til RAD er undervist i 70 land. RAD er svært opptatt av riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg i et krav om grundig undervisning. Den tar hensyn til utviklingen for et barn i ulike stadier, og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare. Ikke bare er RADs undervisningsplan moro for barn og ungdom å danse, utvikling av koordinasjon er et vesentlig element. I tillegg utvikles kondisjon og en sans for rytme, samt musikalitet og en uttrykksform for å fremme selvdisiplin og selvsikkerhet.

Vår kursplan