BALLETT Grad 4. Tirsdag 17.00

Kurs id : 2117
Studio 1
Tirsdag kl.17:00 - 18:00
Pedagog: Maria Bastos (MJB)

Beskrivelse

Maria Bastos (MB)
Pedagogen på denne klassen er Maria Bastos. Maria er autorisert ballettlærer innenfor ballettsystemet Royal Academy of dance.

Spesielt med denne klassen: Om du ønsker å ta eksamen må du danse to klasser av grad 4 i uken. De fleste på denne klassen har danset baleltt noen år. 

På Extend undervises det i The Royal Academy of dancing (R.A.D). Noen ballettelever ønsker å danse ballett fordi det er gøy, for å bli mer kroppsbevist, få bedre holdning, bedre koordinasjon og for å få styrket kroppen. Andre ballettelever ønsker å utvikle seg mer i ballett og velger å ta eksamen. I R.A.D balletsystemet har elevene en mulighet til å ta eksamener i forskjellige grader. På denne måten får de en skreddersydd progresjon innenfor ballet.

Treningstøy: Jenter: Blå ballettuniform med skjørt om ønskelig. Rosa ballettights og ballettsko. Gutter: shorts, ballettsko og stram T-shirt eller drakt. Uniformer fåes kjøpt på skøyteshop.no ( dansebutikken vegg i vegg med Extend)

Royal Academy of dance:

RAD ble grunnlagt i 1920 og er i dag det største ballettsystemet i verden. Undervisningsplanen til RAD er undervist i 70 land. RAD er svært opptatt av riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg i et krav om grundig undervisning. Den tar hensyn til utviklingen for et barn i ulike stadier, og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare. Ikke bare er RADs undervisningsplan moro for barn og ungdom å danse, utvikling av koordinasjon er et vesentlig element. I tillegg utvikles kondisjon og en sans for rytme, samt musikalitet og en uttrykksform for å fremme selvdisiplin og selvsikkerhet.

 

Vår kursplan