BALLET nivå 1 basic ballet 15.15

Kurs id : 4315
Studio 5
Torsdag kl.15:15 - 15:15
Pedagog: Rebekka Flaarønning (RF)

Beskrivelse

NB: Pga. bygging av nytt studio kan oppstartsdatoen bli justert til tidligere eller senere. Kurset vil vare tilsvarende lengere, totalt 13 uker. 

Instruktøren på denne klassen er Rebekka. 

Spesielt med denne klassen: Dette er en klasse for de som ikke har dansetr ballett eller er relativt nye isom er 2008 eller eldre. Her går vi gjennom det helt grunnleggende i ballett. Om man starter på ballett etter man har fylt 12 år kan det være lurt å ta dette kurset noen semesteret før man blir satt på riktig grad. 

Anbefalt treningstøy: Jenter: Ballettdrakt, Rosa ballettights, ballettsko. Elever kan ha et lite ballettskjørt om ønskelig. Gutter har sort tights og hvit t-shirt eller singlet.

På Extend undervises det i The Royal Academy of dancing (R.A.D). Noen ballettelever ønsker å danse ballett fordi det er gøy, for å bli mer kroppsbevist, få bedre holdning, bedre koordinasjon og for å få styrket kroppen. Andre ballettelever ønsker å utvikle seg mer i ballett og velger å ta eksamen. I R.A.D balletsystemet har elevene en mulighet til å ta eksamener i forskjellige grader. På denne måten får de en skreddersydd progresjon innenfor ballet.

Royal Academy of dance: RAD ble grunnlagt i 1920 og er i dag det største ballettsystemet i verden. Undervisningsplanen til RAD er undervist i 70 land. RAD er svært opptatt av riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg i et krav om grundig undervisning. Den tar hensyn til utviklingen for et barn i ulike stadier, og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare. Ikke bare er RADs undervisningsplan moro for barn og ungdom å danse, utvikling av koordinasjon er et vesentlig element. I tillegg utvikles kondisjon og en sans for rytme, samt musikalitet og en uttrykksform for å fremme selvdisiplin og selvsikkerhet.


Vår kursplan