PAS DE DEUX teknikk (audition) fredag 1915

Kurs id : 5519
Studio 3
Fredag kl.19:15 - 20:15
Pedagog: Maria Bastos (MJB)

Beskrivelse

Pedagogen på denne klassen er Maria J. Bastos (MJB). Hun er autorisert ballettlærer innenfor ballettsystemet Royal Academy of dance.

Spesielt med denne klassen: Gutter og jenter som danser ballett vil bli invitert til denne klassen. Dette er en Pas de deux klasse som betyr at man danser gutt og jente sammen. Det er en del løft og trinn i partner. På denne kalssen jobber vi mye med tekniken bak løft. 

Klassen er for de som er født 2005 og eldre. 

På Extend undervises det i The Royal Academy of dancing (R.A.D). Noen ballettelever ønsker å danse ballett fordi det er gøy, for å bli mer kroppsbevist, få bedre holdning, bedre koordinasjon og for å få styrket kroppen. Andre ballettelever ønsker å utvikle seg mer i ballett og velger å ta eksamen. I R.A.D balletsystemet har elevene en mulighet til å ta eksamener i forskjellige grader. På denne måten får de en skreddersydd progresjon innenfor ballet.

 

Treningstøy: Jenter: Ballettdrakt, Rosa ballettights, ballettsko. Elever kan ha et lite ballettskjørt eller liten shorts om ønskelig. Gutter: tights, ballettsko og stram T-shirt eller singlet.

Royal Academy of dance: RAD ble grunnlagt i 1920 og er i dag det største ballettsystemet i verden. Undervisningsplanen til RAD er undervist i 70 land. RAD er svært opptatt av riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg i et krav om grundig undervisning. Den tar hensyn til utviklingen for et barn i ulike stadier, og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare. Ikke bare er RADs undervisningsplan moro for barn og ungdom å danse, utvikling av koordinasjon er et vesentlig element. I tillegg utvikles kondisjon og en sans for rytme, samt musikalitet og en uttrykksform for å fremme selvdisiplin og selvsikkerhet.

Vår kursplan