BALLETT Grad 6. Tirsdag 15.15

Kurs id : 2515
Studio 3
Tirsdag kl.15:15 - 16:15
Pedagog: Camilla Samuelsen Matre (CSM)

Beskrivelse

Pedagogen på denne klassen er Camilla Samuelsen Matre. Camilla er eier og driver av Extend art of dance AS. Hun er autorisert ballettlærer innenfor ballettsystemet Royal Academy of dance.


Spesielt med denne klassen: For å delta på denne klassen bør du ha danset ballett tidligere og være født i perioden mellom 2004-2008. Ønsker du å ta balletteksamen må du danse samme graden to ganger i uken.

På Extend undervises det i The Royal Academy of dancing (R.A.D). Noen ballettelever ønsker å danse ballett fordi det er gøy, for å bli mer kroppsbevist, få bedre holdning, bedre koordinasjon og for å få styrket kroppen. Andre ballettelever ønsker å utvikle seg mer i ballett og velger å ta eksamen. I R.A.D balletsystemet har elevene en mulighet til å ta eksamener i forskjellige grader. På denne måten får de en skreddersydd progresjon innenfor ballet.

Treningstøy:
 Jenter: Brun ballettuniform med skjørt om ønskelig. Rosa ballettights og ballettsko. Gutter: shorts, ballettsko og stram T-shirt eller drakt. Uniformer fåes kjøpt på skøyteshop.no ( dansebutikken vegg i vegg med Extend)

Royal Academy of dance:
RAD ble grunnlagt i 1920 og er i dag det største ballettsystemet i verden. Undervisningsplanen til RAD er undervist i 70 land. RAD er svært opptatt av riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg i et krav om grundig undervisning. Den tar hensyn til utviklingen for et barn i ulike stadier, og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare. Ikke bare er RADs undervisningsplan moro for barn og ungdom å danse, utvikling av koordinasjon er et vesentlig element. I tillegg utvikles kondisjon og en sans for rytme, samt musikalitet og en uttrykksform for å fremme selvdisiplin og selvsikkerhet. 

Vår kursplan