BALLETT Grad 1. Onsdag 1715

Kurs id : 3517
Studio 5
Onsdag kl.17:15 - 18:15
Pedagog: Camilla Samuelsen Matre (CSM)

Beskrivelse

NB: Pga. bygging av nytt studio kan oppstartsdatoen bli justert til tidligere eller senere. Kurset vil vare tilsvarende lengere, totalt 13 uker. 


Pedagogen på denne klassen er Camilla Samuelsen Matre. Camilla er eier og driver av Extend art of dance AS. Hun er autorisert ballettlærer innenfor ballettsystemet Royal Academy of dance.


Spesielt med denne klassen: Denne klassen er for barn mellom 2010-2012. Barnet trenger ingen danseerfaring. Det kan være lurt å forberede barnet på at foredldrene venter utenfor. De av beallettelevene som ønsker å ta eksamen bør danse grad 1 også på torsdag 17.17. På Extend undervises det i The Royal Academy of dancing (R.A.D). Noen ballettelever ønsker å danse ballett fordi det er gøy, for å bli mer kroppsbevist, få bedre holdning, bedre koordinasjon og for å få styrket kroppen. Andre ballettelever ønsker å utvikle seg mer i ballett og velger å ta eksamen. I R.A.D balletsystemet har elevene en mulighet til å ta eksamener i forskjellige grader. På denne måten får de en skreddersydd progresjon innenfor ballet

Treningstøy: 
Jenter: Lys blå ballettuniform evnt. med skjørt om ønskelig. Rosa ballettights, ballettsko. 
Gutter: sort shorts, ballettsko og stram hvit T-shirt eller ballettdrakt.

Royal Academy of dance: 
RAD ble grunnlagt i 1920 og er i dag det største ballettsystemet i verden. Undervisningsplanen til RAD er undervist i 70 land. RAD er svært opptatt av riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg i et krav om grundig undervisning. Den tar hensyn til utviklingen for et barn i ulike stadier, og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare. Ikke bare er RADs undervisningsplan moro for barn og ungdom å danse, utvikling av koordinasjon er et vesentlig element. I tillegg utvikles kondisjon og en sans for rytme, samt musikalitet og en uttrykksform for å fremme selvdisiplin og selvsikkerhet.

 

 

Vår kursplan