Ballett styrke på Pilastesball nivå grad 7, adv found og adv 1. Fredag 15.00

Kurs id : 5315
Studio 3
Fredag kl.15:00 - 16:00
Pedagog: Viktoria Lunde (VL)

Beskrivelse

0545-Edit

Instruktøren på denne klassen er Viktoria Lunda (VL).


Spesielt med denne klassen: Dette er en klasse for ballettelever som danser i nivå fra grad 5 og opp. Vi anbefaler ballettelever å ta denne timen i tillegg til sin grad time. Her fokuserer vi på å styrke opp danseren så de vil ha raskere prograsjon i ballett. Styrketreningen gjøres på pilatesball og med elastisk styrke bånd

På Extend undervises det i The Royal Academy of dancing (R.A.D). Noen ballettelever ønsker å danse ballett fordi det er gøy, for å bli mer kroppsbevist, få bedre holdning, bedre koordinasjon og for å få styrket kroppen. Andre ballettelever ønsker å utvikle seg mer i ballett og velger å ta eksamen. I R.A.D balletsystemet har elevene en mulighet til å ta eksamener i forskjellige grader. På denne måten får de en skreddersydd progresjon innenfor ballet. 

Treningstøy: Jenter: Ballettdrakt, Rosa ballettights, ballettsko. Elever kan ha et lite ballettskjørt eller liten shorts om ønskelig. Gutter: tights, ballettsko og stram T-shirt eller singlet.

Royal Academy of dance: 
RAD ble grunnlagt i 1920 og er i dag det største ballettsystemet i verden. Undervisningsplanen til RAD er undervist i 70 land. RAD er svært opptatt av riktig og trygg trening. Dette gjenspeiler seg i et krav om grundig undervisning. Den tar hensyn til utviklingen for et barn i ulike stadier, og krever ikke mer en hva et barns kropp kan klare. Ikke bare er RADs undervisningsplan moro for barn og ungdom å danse, utvikling av koordinasjon er et vesentlig element. I tillegg utvikles kondisjon og en sans for rytme, samt musikalitet og en uttrykksform for å fremme selvdisiplin og selvsikkerhet.

Vår kursplan